Ekonomi

Molina Healthcare hisseleri güçlü 3. çeyrek gelir beklentisini aşmasıyla %9 yükseldi

NEW YORK – Molina Healthcare, Inc. (NYSE:MOH), analist beklentilerini aşan üçüncü çeyrek kazançlarını açıkladı. Güçlü gelir büyümesi ve Marketplace segmentindeki güçlü performansın etkisiyle şirketin hisseleri açıklamanın ardından %9 yükseldi.

Yönetilen sağlık hizmetleri şirketi, üçüncü çeyrek için hisse başına 6,01 dolar düzeltilmiş kazanç açıkladı ve 5,95 dolarlık analist tahminini geçti. Çeyrek için gelir 10,34 milyar dolar olarak gerçekleşti ve 9,92 milyar dolarlık konsensüs tahminini önemli ölçüde aşarak yıllık bazda %18’lik bir artışa işaret etti.

Molina’nın prim geliri 3. çeyrekte 9,7 milyar dolara ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre %18 arttı. Şirket bu büyümeyi yeni sözleşme kazanımlarına, satın almalara ve mevcut faaliyet alanındaki genişlemeye bağladı. Bu artış, kısmen Medicaid yeniden değerlendirmelerinin etkisiyle dengelendi.

Molina Healthcare Başkanı ve CEO’su Joseph Zubretsky, “Çeyrekteki performansımızdan memnunuz ve zorlu bir ortamda işin temellerini uygulamaya devam ettik,” dedi.

Şirketin Marketplace segmenti özellikle iyi performans gösterdi ve %73,0’lık bir Tıbbi Bakım Oranı (MCR) ile beklenenden daha iyi bir sonuç elde etti. Ancak, %90,5’lik Medicaid MCR’si, öncelikle yeniden değerlendirmeyle ilgili akut değişimler ve belirli hizmetlerde artan kullanım nedeniyle uzun vadeli beklentilerden daha yüksekti.

Molina, 2024 tam yıl rehberliğini yeniden teyit etti ve yaklaşık 38 milyar dolar prim geliri ve seyreltilmiş hisse başına en az 23,50 dolar düzeltilmiş kazanç bekliyor. Bu, 2023’e kıyasla prim gelirinde %17 artış ve düzeltilmiş kazançlarda yaklaşık %13 büyüme anlamına geliyor.

30.09.2024 itibarıyla Molina, geçen yıla göre %8 artışla yaklaşık 5,6 milyon üyeye hizmet veriyordu. Şirketin güçlü çeyrek performansı ve iyimser görünümü, kazanç açıklamasının ardından hisse fiyatının %9 sıçramasına katkıda bulundu.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-doganhisar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu