Haber

Halk Kasabı 11 şubeye ulaştı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova Çamdibi’nde hizmete giren Halk Bakkalı/Halk Kasabı 11’inci şubesini ziyaret etti. Burada vatandaşlarla sohbet eden Önder Soyer, “Geçimini alın teri ile sağlamaya çalışan vatandaşlarımızın et ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, halka sağlıklı, ucuz ve güvenli gıda ulaştırmak için Bornova Çamdibi’nde hizmete giren Halk Bakkalı/Halk Kasabı 11’inci şubesini ziyaret etti. Lider Tunç Soyer İzTarm A.Ş. Genel Müdürü Murat Onkardeşler’e, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, ESHOT Genel Müdürü Erhan Beyefendi ve mahalle muhtarları eşlik etti.

“Vatandaşımızın cebinde 15 milyon lira kaldı”
Burada vatandaşlarla sohbet eden Önder Tunç Soyer, “Bu sıkıntılı dönemde aile ekonomisine bir nebze olsun katkımız olduysa gerçekten ne mutlu bize. Bugüne kadar açtığımız 11 Halk Kasabı’nda 55 milyon liralık satış gerçekleşti. Böylece vatandaşımızın cebinde 15 milyon lira kaldı. Ondan sonra bunları tüm İzmir’e yayacağız. Alın teri ve emeğiyle ekmeğini kazanmaya çalışan vatandaşlarımızın et ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Bugüne kadar yaptıklarımızdan çok daha fazlasını layıkıyla yapacağız. Bu ülkenin yarattığı kaynakları bu ülkenin insanları için harcamaya devam edeceğiz.”

“Üreticimiz memnun, vatandaşımız memnun, biz memnunuz”
İzTarm A.Ş. Genel Müdürü Murat Onkardeşler, “Cumhurbaşkanımız 10 gün önce mahalle muhtarlarıyla görüşmeye gelmişti. Bir talep oldu ve biz o talebi 10 gün gibi kısa bir sürede yerine getirdik. Yerel hayvanlardan elde ettiğimiz günlük taze etlerimizi uygun fiyata sunduğumuz vatandaşlarımız için çok değerli. Bunun peşine düşmeye devam edeceğiz. Ödemiş’teki tesisimiz kapasite olarak talebi karşılayabilecek durumdadır. Hayvanlarımızı tamamen kooperatiflerden ve küçük üreticilerden alıyoruz. Üreticimiz mutlu, vatandaşımız mutlu, biz memnunuz” dedi.

“Bir yıl et yiyemedim, bugün aldım”
Çamdibi şubesinin açılmasıyla birlikte halk kasabına akın eden vatandaşlar, sağlıklı ve güvenli eti uygun fiyata almak için kuyruğa girdi. Hizmetten duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar şu ifadeleri kullandı;

Mehmet Yeşilırmak: “Çok güzel bir uygulama. Bir yıl et yiyemedim, bugün aldım. İlk defa bu kadar ucuz et aldım. Umarım devamı gelir.”

Sezai Sultansuyu: “Fiyatlar gerçekten çok iyi ve çok uygun. Başkanımız Tunç Soyer’in yaptığı bu et reyonundan çok memnun kaldık. Mahalleden çok memnunuz” dedi.
Gülfidan Lale: “Biz çok beğendik. Ben bu eti almak için uzaklara gidiyordum, şimdi ayağımıza geldi. Etin kalitesinden ve temizliğinden çok memnunuz. Belediyemizden ve belediye başkanımızdan çok memnunuz” dedi.

11 şube ile ucuz ve sağlıklı yemek
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzTarım A.Ş. Halk Bakkalının yenilenen ve sayısı 11’e ulaşan Halk Kasabı reyonlarında, küçük üreticilerden alınan sağlıklı ve güvenilir et ürünleri, İzmir’den işlenmiş ürünler ve karkas etler uygun fiyatlarla satışa sunuluyor.

Enflasyon nedeniyle piyasa fiyatının yaklaşık yüzde 40 altında satılan et işleri, vatandaşın mutfaklarına umut oldu. Halk Bakkal-Halk Kasabı şubelerinde et ürünlerinin yanı sıra İzmir’den gelen süt ürünleri, bitkisel ürünler ve Türkiye’nin dört bir yanından kooperatiflerin ürettiği doğal ve sağlıklı ürünler bulunuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

sincik-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu